Welkom Welkom


Welkom in de Grote of St. Janskerk en in onze gemeenschap. U vindt ons in het hart van Schiedam. U kunt ons niet missen. De grote en robuuste toren van de kerk is vanuit heel Schiedam te zien en wijst u de weg. De ingang is aan de Lange Kerkstraat en in de winter via de toren.
Op zondagmorgen komen we bijeen -van jong tot oud- en vieren dat met een wekelijkse eredienst om tien uur en vanzelfsprekend ook op de kerkelijke hoogtijdagen zoals Pasen, Pinksteren en rondom het Kerstfeest.
Wie wij zijn en waar we voor staan vertellen wij u graag. U vindt het onder het kopje "Over ons" in het menu.
U bent van harte welkom en voel u welkom.


Groene kerk

De afgelopen maanden is er aandacht geweest voor het project ' Grote Kerk - Groene Kerk'. Diverse gastsprekers zijn langsgeweest om te vertellen hoe wij als gemeente, maar ook als individu thuis, kunnen verduurzamen. Ook in de preken is hier aandacht aan besteed.  Als werkgroep zijn we dan ook erg blij dat vele gemeenteleden positief waren en hier ook thuis mee aan de slag zullen gaan of al zijn gegaan. Ook in het gebouw zelf zijn al veranderingen doorgevoerd; o.a. een speciale container om het plastic afval te scheiden. En wat dacht u van de 'rollerbaan' onder de toren waardoor deze ingang nu ook voor minder valide mensen toegankelijk is geworden. Hierdoor hoeft de zij-ingang niet meer gebruikt te worden in de winter wat voor veel energiebesparing zorgt.
 

Kinderkerstmusical in Grote Kerk
Op maandag 24 december om 19:00 uur houden we in de Grote kerk een kerstmusical in een speciale dienst voor en door kinderen en tieners. Het thema is “vrede”. Een reclamebureau krijgt de opdracht om een reclamecampagne te maken voor vrede. Maar dat is nog best lastig, zeker als je steeds ruzie hebt met elkaar. Maar was er niet een heel oud verhaal ook eigenlijk een mooie reclame voor vrede? Jazeker, dat is het verhaal van de geboorte van Jezus. De kinderen van de Grote Kerk gaan dit spelen en zingen voor jullie in een korte dienst tot kwart voor acht. Van harte welkom!
 
Lege-flessen-actie voor oorlogskinderen in Syrië
Tijdens de Advent (vanaf 2 december) verzamelen we net als vorig jaar lege plastic flessen voor kinderen in Syrië. Het thema van onze kinderkerstmusical is “vrede”. Maar de kinderen in Syrië kennen nog geen vrede en hebben vreselijke dingen meegemaakt. De opbrengst van de actie gaat naar deze kinderen. Helpt u mee door lege plastic flessen te verzamelen en op zondag mee te brengen naar de Grote Kerk? Op zaterdag kunt u ze ook (laten) brengen tussen 13-16 uur en op zondag tussen 11:30 en 12:30 uur. De eindstand van de actie zal tijdens de kinderkerstmusical worden gepresenteerd. Alvast bedankt namens de kinderen en tieners van de Grote Kerk.


Kerk op schoot 
Kerk op Schoot Op 18 november om 15:30 is er Kerk op Schoot in de Grote Kerk, speciaal voor kinderen tussen de 0 en 5 jaar. We zitten gezellig op kussens in een kring, of bij papa, mama, opa of oma op schoot. We gaan zingen over, luisteren en kijken naar het verhaal van Jona. Kom je ook? De viering duurt ongeveer een halfuur en achteraf drinken en smullen we met elkaar.


 
 

terug